Dank!

Hartelijk dank voor uw interesse in Small Smart Living. Dit is ook de reden dat u deze nieuwsbrief ontvangt. We hebben goed nieuws: donderdag 15 januari jl. heeft Small Smart Living het koopcontract voor de grond in Harderwijk getekend!

Peter Siccama, oprichter van Small Smart Living en de gemeente Harderwijk, zetten samen hun handtekening onder het contract. Daarmee zijn de eerste microwoningen van Harderwijk weer een stap dichterbij. Maar niet alleen de gemeente staat achter het project, ook de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (CRK) heeft haar complimenten gegeven. “Het is een heel geslaagd plan. Een mooie balans tussen speelsheid en eenvoud dat mooi aansluit op de groene, agrarische omgeving.”

Duurzaam
Het tiny houses fenomeen bestaat al enige tijd. Sterker, het is een heuse beweging. “De filosofie ervan sprak me erg aan: het achterlaten van een minimale ecologische footprint,” zegt Siccama. “Alleen de tijdelijkheid van de tiny houses niet.” Daarom bedacht hij een nieuw concept: Small Smart Living, duurzame microwoningen van circa 40 vierkante meter. “Ze zijn klein, maar voelen groots en comfortabel. De huisjes voldoen aan het bouwbesluit en zijn daarmee wél blijvend.” Architect Jetze Kuipers van architectuurstudio SKA voegt hieraan toe: “Het worden mooie, compacte woningen in een groene setting, die een warme en geborgen plek bieden.”

Gezamenlijkheid
Small Smart Living is ‘a way of life’. Hier leef je in de natuur, in een kleine community; een mooie mix van singles, stellen en 55+’ers. Omringd door bomen, fruitgaard, moestuin en een gezamenlijk gebouw. “Dit deel je allemaal met elkaar,” legt Siccama uit. Bij Small Smart Living gaat het niet alleen om duurzaamheid, maar ook om gezamenlijkheid. “Er zijn nu eenmaal dingen in het leven die samen beter gaan dan alleen.”

De 20 woningen kosten gemiddeld 185.000 euro (v.o.n., prijspeil juli 2019). Het doel is het vierde kwartaal van dit jaar met de bouw te beginnen. Meer over de planning leest u in onze volgende nieuwsbrief!

Meer informatie vindt u op onze website www.smallsmartliving.nl. Mocht u nog vragen hebben, kunt u contact opnemen met Peter Siccama via 06 517 168 46 of contact@smallsmartliving.nl.


Van links naar rechts: Jeroen de Jong en Martijn den Brave van de gemeente Harderwijk, Jetze Kuiper van studio SKA en Peter Siccama van Small Smart Living.